Welke verzekering past het beste bij uw schip of vaarroute ? Van SL marine krijgt u altijd een betrouwbaar en passend advies.

Specialist

Bij het exploiteren van een zeeschip komt tegenwoordig zeer veel kijken. Als rederij of kapitein-eigenaar wordt u geacht overal specialist in te zijn, en alleen al het bijhouden van deze kennis en kunde is een taak op zich. Het afsluiten van een uitgebalanceerd verzekeringspakket is echter een vak apart. Gelukkig kunt u hiervoor rekenen op de uitgebreide vakkennis en betrokkenheid van SL marine. We verzekeren uw schip of vloot bij eersteklas verzekeraars tegen een zeer concurrende premie. Met de geruststellende wetenschap dat de verzekeringen gewoon goed geregeld zijn, kunt u zich blijven focussen op úw core-business.

Altijd op de hoogte

De meeste poliscondities zijn inmiddels dusdanig op de markt afgestemd dat er weinig verschillen meer zijn. Toch zijn wij altijd op zoek naar nieuwe wegen om uw risico’s in te dekken en blijven we graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons vakgebied. Zo zijn we er trots op een affiliate member van ‘SAMI’ (Security Association for the Maritime Industry) te zijn en volgen we de ontwikkelingen van de wereld van de piraterij met veel aandacht. Daarnaast zijn we lid van de ‘Association of Average Adjusters’, een brancheorganisatie die sinds 1869 haar sporen heeft verdiend bij het afwikkelen van complexe schades of averij grosse.

24/7 - 365

Onze dienstverlening stopt uiteraard niet bij het afsluiten van de verzekering, het begint dan pas. We weten dat de maritieme sector 24 h per dag, 7 dagen per week door gaat. Ieder uur is daarbij belangrijk en daarom zijn wij altijd bereikbaar. Onze website biedt vele contactmogelijkheden en uiteraard zijn we telefonisch dag en nacht bereikbaar om bij problemen direct in te springen.

Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden uit ons aanbod van maritieme verzekeringen:

Klik op een begrip voor meer informatie.

Casco & Machinerieën

Elke reis weer staat uw schip bloot aan de gevaren van de zee. Denk hierbij aan het uitvallen van de hoofdmotor, een grote ijsschade of een aanvaring met een vast of drijvend voorwerp. Een goede cascoverzekering zorgt ervoor dat deze schades adequaat worden afgedekt.

Molest

Oorlogsdreiging, stakingen en revoluties; in sommige delen van de wereld zijn deze zaken helaas aan de orde van de dag. Deze verzekering zorgt ervoor dat u gedekt bent tegen schade als gevolg van onder andere aanhoudingen, stakingen en oorlogstuig.

Disbursements & Increased Value

Deze verzekering dekt bepaalde zaken aan boord die alleen tijdens een totaalverlies verloren gaan. Denk aan brandstofbunkers, proviand en soortgelijke goederen. Bovendien kunnen hiermee de gevolgen van een verschil tussen de marktwaarde en verzekerde waarde van het schip worden gedempt. 

Tijdverlies

Na een flinke schade dient uw schip weer gerepareerd te worden en dat kost tijd. Die tijd is kostbaar, want u verdient niets met uw schip en de bedrijfskosten lopen wel gewoon door. Gelukkig bestaat er een tijdverliesverzekering, oftewel loss of hire insurance, die deze kosten geheel of gedeeltelijk dekt.

Protection & Indemnity

Als vervoerder verbindt u zich aan een scala van contracten en als eigenaar van het schip bent u verantwoordelijk voor het schip en haar lading. Het is dan een prettig gevoel dat u, vanaf het moment dat de vervoerscontracten worden opgemaakt tot het moment dat er daadwerkelijk een ladingschade optreedt, juridisch wordt bijgestaan door ter zake kundige professionals. De service van een goede P&I-verzekeraar houdt niet op bij het afsluiten van de polis, maar staat u 24/7 bij. Zowel bij ladingschade, de opmaak van een nieuwe charterparty, een port detention, als bij extremere calamiteiten zoals olieverontreiniging of wrakopruiming.

Marine Kidnap & Ransom

Piraterij is nog steeds een activiteit die op vele locaties in de wereld een serieuze dreiging vormt voor de wereldvloot. Daarom is het goed om te weten dat u met deze verzekering uw bemanning, uw schip en haar lading kunt verzekeren tegen kaping, diefstal of gijzeling wanneer u door een High Risk Area vaart.

Bemanning

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat geldt zeker voor het dagelijkse werk en leven aan boord van een schip. Gebeurt er onverhoopt wat met een bemanningslid, dan zorgt een goede bemanningsverzekering ervoor dat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van kosten voor; revalidatie, (tijdelijke) handicaps, repatriëring of zelfs overlijden of een begrafenis.

Aanbouw & garantie

Hierbij verzekert u een schip en de daarvoor gebruikte materialen gedurende de gehele bouwperiode, tijdens de tewaterlating en ook bij eventuele claims tijdens de garantieperiode. Denkt u bijvoorbeeld aan een scheepssectie die uit de takels valt, een touchering met de wal tijdens de tewaterlating of een technisch defect na oplevering.

Luxe jachten

Ongestoord genieten van uw trotse bezit? Dat kan! We nemen uw wensen mee bij het opstellen van de polis, zodat u daarna ongestoord het ruime sop kunt kiezen. Op het moment dat schade zich onverhoopt toch voordoet, staan we voor u klaar, zonder mitsen of maren. We weten precies wat er speelt en welke verzekering u nodig heeft. We zijn opgegroeid op en om het water en hebben grote affiniteit met alle watersportactiviteiten. Uw luxe jacht is bij ons in goede verzekeringshanden!